Οχυρό Ρούπελ: Συγκλονιστική αναβίωση της μάχης του 1941 (Εκπληκτικές Φώτο)

oxrf

oxrf
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Οχυρό Ρούπελ η αναβίωση του χρονικού της μάχης του Απριλίου του 1941.

 

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που έφτασαν από νωρίς το πρωί με εκδρομικά λεωφορεία και αυτοκίνητα, παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι την δραματοποίηση των τριών ημερών που έμελλε να γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα

 

 
 

Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια σελίδα της ελληνικής Ιστορίας που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκαναν αυτό το σαββατοκύριακο όσοι βρέθηκαν στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ, στις Σέρρες...

Εκεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το φεστιβάλ αναβίωσης «Ρούπελ 1941. Η αναβίωση».

 

oxv

oxv

 

Μια άρτια διοργάνωση από κάθε άποψη και με την παρουσία φορέων της περιοχής και της περιφέρειας, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά και φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Λοχαγού του Ρούπελ, Αλέξανδρου Κυριακίδη. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι η μοναδική στο είδος της που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό, όσων παρευρίσκονται.

 

Ομάδες αναβιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απέδωσαν με πιστότητα τα γεγονότα των τριών δραματικών ημερών, που ανάγκασαν μέχρι και τον Χίτλερ να παραδεχθεί την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν. Ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε το περίφημο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», ενώ γενικότερα η συμβολή της αντίστασης της γραμμής Μεταξά, καθόρισε την πορεία και την εξέλιξη των πολεμικών γεγονότων εκείνη την εποχή.
 
Η απάντηση του Ταγματάρχη Δουράτσου, διοικητή του Οχυρού Ρούπελ, «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται», ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των 950 στρατιωτών και των 27 αξιωματικών που πολέμησαν με αυτοθυσία ενάντια στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές, έχουν καταλάβει την δική τους θέση στην ένδοξη Ελληνική ιστορία.
 
oxr
oxr
 

 

Αναβίωσε συγκλονιστικά η μάχη του 1941 στο Οχυρό Ρούπελ !!!

 

 
 
oxrr
oxrr
 
oxvb
oxvb
 
 
 
«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»
 
 
 
oxrf
oxrf
 
 
 
oxvd
oxvd

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ