То Μόδι γιορτάζει του Αγίου Πνεύματος με 3ήμερες λαμπρές εκδηλώσεις!

gtr

gtr
Η Ευλογημένη Γη των Λουλουδιών γιορτάζει το Άγιο Πνεύμα με λαμπρές τριήμερες εκδηλώσεις από τις 26 έως 29 Μαίου: Το Μόδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμερα το χωριό των λουλουδιών αφού χιλιάδες στρέμματα γης (τα περισσότερα από οπουδήποτε στην Ελλάδα) είναι σπαρμένα με κάθε είδους φυτά και δέντρα καθώς πολλές μονάδες παραγωγής καλλωπιστικών φυτών έχουν την έδρα τους στην Ευλογημένη αυτή γη! 

 

Περισσότερα από 2.000 στρεμματα σπαρμένα με ότι δέντρο ή και λουλούδι μπορείτε να φανταστείτε.

Χρώματα, ευωδίες, ζωή με εκατοντάδες ανθρώπους να εργάζονται σε αυτά είτε σαν καλλιεργητές είτε σαν εργάτες.

 

gmd

 

Δένδρα και φυτά από εδώ φθάνουν σε όλη την Ευρώπη αλλά και τα τελευταία χρόνια μέχρι και σε χώρες της Ασίας!

Δένδρα και φυτά από εδώ φθάνουν σε όλη την Ευρώπη αλλά και χώρες της Ασίας

Αληθινά Ευλογημένη γη!

 

pngpnc

pngpnc

 

gtr

Το Μόδι είναι αμφιθεατρικά χτισμένο με πανοραμική θέα στην λίμνη, αριθμεί σήμερα περίπου 400 κάτοικους, στην πλειοψηφία τους γεωργοί, ορισμένοι οικοδόμοι ενώ δεν λείπουν οι οικογένειες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Βόρεια του χωριού σε απόσταση περίπου τριών χιλιόμετρων είναι η λίμνη Βόλβη, ενώ νότια του οικισμού ξεκινά να ορθώνεται η οροσειρά του Χολομώντα και ο νόμος Χαλκιδικής.

Ανατολικά του βρίσκονται τα Μακεδονικά Τέμπη, γνωστά και ως στενά της Ρεντίνας, και αμέσως μετά σε απόσταση 12 χιλιόμετρων από το Μόδι εκτείνονται οι ακτές του Στρυμονικού κόλπου.

mdi

Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το ποτέ ακριβώς ιδρύθηκε ως οικισμός όπως και για την ετοιμολογία της ονομασίας του χωριού.

Η επικρατέστερη θεωρία και αυτή που αποδέχονται και οι κάτοικοι του είναι ότι η ονομασία του χωριού προήλθε από το Μόδιο που ήταν παλαιοτέρα μονάδα μέτρησης καθώς στην τοποθεσία που βρίσκετε το χωριό μετρούνταν εμπορεύματα, σιτηρά, ξυλεία και μετάλλευμα που έβγαινε από την Χαλκιδική.

Τα τελευταία χρόνια το χωριό αναπτύχθηκε με συνέπεια να απασχολεί πολλούς κάτοικους αλλά και εργάτες γης η καλλιέργεια φυτωρίων με φυτά εξωτερικού χώρου.

 

eik

Η εκκλησία του χωριού είναι κτισμένη το 19ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και κάθε χρόνο την ημέρα που πανηγυρίζει γίνεται κουρμπάνι και λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος!

 

pngpnb

pngpnb

 

pnmb

 

Πλήθος πιστών από όλη την γύρω περιοχή έρχεται στο Μόδι και για να προσκυνήσει στην εκκλησία του χωριού τις ημέρες του Πανηγυριού.

Οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα Παραδοσιακής, Πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δράσης και χαρίζουν θέαμα για μικρούς και μεγάλους δ΄΄ινοντας πάντα ένα ξεχωριστό εορταστικό χρώμα στο χωριό τις ημέρες εκείνες.

 

pnmd

Ο αριθμός των επισκεπτών του Μοδίου ολοένα και αυξάνεται καθώς τα τελευταία χρόνια οι όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται φέρνουν συνεχώς νέους φίλους στο χωριό των λουλουδιών.

Η παράδοση συνεχίζεται και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο εορτασμός και το πανηγύρι θα γίνει στην πλατεία του χωριού και στον χώρο των εκδηλώσεων κάτω από αυτήν.

 

fs18

fs18

 

pngpn

pngpn

 

Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Μαίου 2018 ο φετινός λαμπρός φετινός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος !

 

agpnm

agpnm

 

pnm

Οι ετοιμασίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ''Αγία Μαρίνα'', την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, τον Αθλητικό Σύλλογο ''Ηρακλής'' και την Τοπική Κοινότητα Μοδίου έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες και το μόνο που απομένει, εκτός από την δημόσια πρόσκληση εκ μέρους τους να παρευρεθείτε στο φετινό πανηγύρι Μοδίου, είναι να ευχηθούμε όλοι να βοηθήσει και ο καιρός το διάστημα εκείνο.

 

prf

prf

 

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη και μια γνωριμία με το φιλόξενο χωριό και την παράδοση του αξίζει τον κόπο για όλους μας!

Το Μόδι, το χωριό των Λουλουδιών θα σας περιμένει!!!


slg

Καλώς να ορίσετε στο Μόδι τις ημέρες του πανηγυριού μας:Πολιτιστικός Σύλλογος Μοδίου''Αγία Μαρίνα''

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ