Αναπληρώτρια Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης η κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά: Δεν είμαι των δεξιώσεων...

tsrx

tsrx
Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (παύει πλέον να είναι αυτοτελές υπουργείο) εντάσσονται στο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αναπληρώτρια υπουργό την κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

 
 
 
Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου είχε καταργηθεί το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και αργότερα η ΝΔ προχώρησε στην επανασύστασή του, στις 21 Ιουνίου 2012, θέτοντας στόχο του την αποστολή εθνικών μηνυμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις και τη λειτουργία του ως «εργαλείου» για την ανάπτυξη της ακριτικής Ελλάδας.
 
Σήμερα η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά αναλαμβάνει να εντάξει στο επίκεντρο των πολιτικών και οικονομικών διεργασιών τη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για δημιουργία βιώσιμης και περιφερειακής οικονομίας. Βεβαίως, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο που δίνεται σε στέλεχος των ΑΝΕΛ συνδέεται με την έμφαση που δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα εθνικά θέματα.
 
Η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου 1958 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση από το 1983. Επί χρόνια δραστηριοποιήθηκε στη ΝΔ -υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και επί σειρά ετών βουλευτής της-, ενώ ως βουλευτής των ΑΝΕΛ εξελέγη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 Στ' Αντιπρόεδρος Βουλής.
 
Η πρώτη γυναίκα υπουργός απο τις Σέρρες. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής από το νομό Σερρών που καταλαμβάνει Υπουργική θέση και η 6η πολιτικός του νομού που υπουργοποιείται από το 1990.
Η πρώτη γυναίκα υπουργός απο τις Σέρρες Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής από το νομό Σερρών που καταλαμβάνει Υπουργική θέση και η 6η πολιτικός που υπουργοποιείται από το 1990. Πηγή: Ανεξάρτητος - νέα του ν. Σερρών
 
''Δεν είμαι των δεξιώσεων και των εκδηλώσεων''.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Όπως ανέφερε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά: «θα βρεθώ με τον κ Βουτση αφού παραλάβει το υπουργείο του από εκεί και πέρα θα είμαι πιο συγκεκριμένη και θα ενημερωθώ λεπτομερώς για τις αρμοδιότητες μου αλλά και για το τι πρέπει να κάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως κάθομαι κάτω από το υπουργείο εσωτερικών η ουσία είναι να έχει αρμοδιότητες και να δουλεύει ως θεσμός των ήδη αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Με στοιχεία ρεπορτάζ από το Βήμα και Thestival.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ