elptr

elptr
Το ότι η  Γ΄ κατηγορία δεν χωρά αυτή την ομάδα ήταν ορατό από πέρυσι κιόλας. Η Μάδυτος πάντα ήταν ποδοσφαιρομάνα με μεγάλες μορφές!

 

Το ταλέντο πάντα ξεχείλιζε στις αλάνες, στο παλιό γήπεδο-χαλίκι δίπλα στο Λύκειο και κατόπιν στο σημερινό δημοτικό στάδιο. Πολλά ήταν και τα παιδιά που από τα σπλάχνα του Ελλησπόντου έφτασαν να κάνουν μεγάλες καριέρες σε Εθνικές κατηγορίες και ακόμα περισσότερα εκείνα που αδικήθηκαν ή στάθηκαν άτυχα (γιατί θέλει και τύχη το πράμα...) διαχρονικά.

Η απότομη διακοπή της συνεχούς παρουσίας του Ελλησπόντου στα επίσημα πρωταθλήματα ήταν κεραυνός πριν δυό χρόνια.

Οι Μαδυτιανοί πείσμωσαν. Περίμεναν καρτερικά και δούλεψαν σκληρά. Ξαναέχτισαν από την αρχή τον νέο μεγάλο Ελλήσποντο τους. Το καμάρι όλων των Μαδυτίων εντός και εκτός Νέας Μαδύτου!

Πέρσι έφτασαν μια ανάσα από την άνοδο και τότε η μοίρα τους γύρισε την πλάτη. Αυτό τους πείσμωσε περισσότερο και συνέχισαν με ακόμα μεγαλύτερη θέληση.

Πολλά Μαδυτιανόπουλα πήραν το βάπτισμα του πυρός μέσα από αγχωτικές πορείες πρωταθλητισμού και όμως αυτό λες και τους έδωσε φτερά. Ειδικά φέτος που παρουσιάζουν μία από τις παραγωγικότερες επιθέσεις όλου του νομού και όλων των ομίλων!

Και ακολουθούν και πολλά ακόμα από την ακαδημία της Μαδύτου !!!

Χρειάστηκε ίσως το απαραίτητο τίμημα σε χρόνο και κόπο μέχρι να ξαναμπούν όλα στη θέση τους μετά την απουσία του Ελλησπόντου Νέας Μαδύτου από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, μα φέτος ήρθε η στιγμή του για δικαίωση και άνοδο.

 Και αυτή τη στιγμή της δικαίωσης ο Ελλήσποντος την κρατά πέρα για πέρα στα δικά του χέρια!

Ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Μαδύτου πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Αδάμ με το θριαμβευτικό 0-3 και βλέπει να λιγοστεύουν ένα προς ένα πλέον, τα σκαλοπάτια που θα τον οδηγήσουν σε παραπάνω κατηγορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει ακόμα δρόμος και τα μυαλά κανενός δεν πρέπει να παίρνουν αέρα, αλλά με εμφανίσεις όπως αυτές μέσα σε Ζαγκλιβέρι και Αδάμ ο Ελλήσποντος, κατά τη δική μου τουλάχιστον γνώμη, είναι ήδη στην κληρωτίδα της Β΄ κατηγορίας για την επόμενη χρονιά!

Κτισμένοι με άμυνα γρανίτη πίσω με πρωτεργάτη έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα τον νεαρό Παζαρλή που για ακόμα μία φορά κράτησε ανέπαφη την εστία του και με μια διαβολική παραγωγή γκολ μπροστά, οι Μαδύτιοι έχοντας μάλιστα και το ντέρμπυ με το Ζαγκλιβέρι στην έδρα τους, προβάλουν ως το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο για άνοδο, αλλά και για τον τίτλο της φετινής χρονιάς.

Μέσα στην Πρόοδο Αδάμ ο Ελλήσποντος πιστοποίησε για ακόμα μία φορά την εκτίμηση μου αυτή και πυροβολόντας με τον Αλέξανδρο Τζουβελέκη στο 1ο ημίχρονο και με τους Τσουκαλά Χρήστο και Παπαθανασίου Δημήτρη στο 2ο μέρος πέρασε με θρίαμβο 0-3 και διατηρήθηκε στην 2η θέση του ομίλου μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Απόλλων Ζαγκλιβερίου, τον οποίο όπως είπα και πριν τον έχουν εντός έδρας, αν και όπως βλέπω μέχρι τότε θα έχουν κριθεί τα πάντα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να καταλάβουν αυτά τα νέα παιδιά της Μαδύτου ότι αγωνίζονται για ένα ιστορικό χρέος, όχι μόνο για τους εαυτούς τους και τον σύλλογο, αλλά και γι΄ αυτούς που τους ακολουθούν.

pdkel

pdkel

Για όλα τα Ελλησποντάκια, για όλα τα Μαδυτιανόπουλα που το ένα μετά το άλλο θα ξεπηδούν από την ακαδημία και θα μπολιάζουν την ομάδα με νέο αίμα για να συνεχίσει να μεσουρανεί και να γράφει ιστορία!

Και τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν μέσα σε κλίμα νικητών και αισιοδοξίας. Μέσα σε περιβάλλον επιτυχιών και σεβασμού για την ομάδα που όσο πιο μεγάλη είναι η κατηγορία, τόσο πιο μεγάλος είναι κι αυτός.

Έτσι θα γεννηθούν νέοι μαχητές, νέοι πρωταθλητές, νέοι στυλοβάτες για τη Μάδυτο.

Είναι μεγάλο το χρέος και το βάρος που πέφτει στις πλάτες των σημερινών παικτών που στελεχώνουν τον Ελλήσποντο. Ιστορικό χρέος να ανεβάσουν την ομάδα. Να ξαναγεννήσουν την ομάδα.Να κάνουν περήφανους όλους όσους αγαπούν τον ιστορικό σύλλογο της Μαδύτου που από το 1953 αποτελεί κεφάλαιο στον αθλητισμό του τόπου μας! Και ξέρω ότι θα τα καταφέρουν!!!

prj

prj

Ο Ελλήσποντος δεν είναι για την Γ΄ κατηγορία και το ξέρουν καλύτερα απ΄όλους τα ίδια τα παιδιά του.

Μονάχα ... μονάχα ... να θυμάται και κάτι ακόμα ο καθένας τους στον δρόμο που απομένει ως το τελευταίο σφύριγμα της χρονιάς...

Δυό απλοί στίχοι είναι του Μάνου Ελευθερίου.

Δυό στίχοι που κάτι θα πουν στις ψυχούλες τους: 

''Τώρα που θα φύγεις, πάρε μαζί σου και μια προσευχή'' για τα Μαδυτιανάκια που ακολουθούν...

''και για την αμοιβή σου, νερό του Παραδείσου'' για εσάς που θα γράψετε ιστορία!!!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ