Δημοτικό Ασπροβάλτας: " Το έργο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία της κρίσης "

ekp

ekp
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ασπροβάλτας, στην προσπάθειά του να εισάγει στο κέντρο του ενδιαφέροντος μια σειρά από παιδαγωγικά / εκπαιδευτικά ζητήματα, ανοίγει έναν κύκλο συζητήσεων

με εισηγητές πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους οργανισμών.

 

Θα γίνει η έναρξη του προγράμματος με τον επίκουρο καθηγητή το Α.Π.Θ. κ. Παυλίδη Περικλή που θα απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα :


"Το έργο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία της κρίσης " , μια εναλλακτική οπτική για τη συγκρότηση της δουλειάς του εκπαιδευτικού.

pvld

Ο Περικλής Παυλίδης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Εργάστηκε ως συμβασιούχος καθηγητής στη ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ Αθηνών και στο Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ από το 2010 στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθείτε σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

 

Πρόγραμμα επιμορφωτικών συναντήσεων – συζητήσεων Μαρτίου
του Δημοτικού Σχολείου Ασπροβάλτας.

1. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη του προγράμματος με τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Παυλίδη Περικλή που θα απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα : «Το έργο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία της κρίσης», μια εναλλακτική οπτική για τη συγκρότηση της δουλειάς του εκπαιδευτικού.

2. Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα ο κ. Νικολούδης Δημήτριος θα αναφερθεί στην «παιδαγωγική της κριτικής σκέψης» που αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς που ενδιαφέρονται για την ανύψωση της ποιότητας της σκέψης των παιδιών σε σχέση με τον κόσμο που τους περιβάλλει.

3. Την Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα ο κ Καλαϊτζίδης Αγάπιος θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις του Μαρτίου με μια συζήτηση που αφορά τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών και τι πρέπει να παρατηρούν γονείς και εκπαιδευτικοί, ώστε να βοηθήσουν την αναπτυξιακή πορεία ενός παιδιού.

Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν όλοι είτε έχουν σχέση με την εκπαίδευση είτε όχι.
Το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες θα δημοσιοποιηθεί όταν γίνει επιβεβαίωση της ημερομηνίας από πλευράς των εισηγητών.

Μαρία Σαπουνά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ