Που βρίσκεται η καλύτερη παραλία γυμνιστών στη Χαλκιδική;

g1

g1

Περίπου 11 χλμ ανατολικά της Τορώνης βρίσκεται ο οικισμός Καλαμίτσι, χτισμένος μέσα σ’ έναν όρμο που περιλαμβάνει 3 παραλίες.

 

Που βρίσκεται η καλύτερη παραλία γυμνιστών στη Χαλκιδική;

Η τρίτη παραλία, μήκους 150 μέτρων,είναι και η πιο ερημική. Απαιτεί λίγο περπάτημα και πέρασμα πάνω από τα βραχάκια της αριστερής πλευράς της παραλίας του οικισμού του Καλαμιτσίου.

Λίγος κόσμος γνωρίζει την ύπαρξή της, όμως πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία, πολύ προστατευμένη από τον αέρα και το κύμα, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Σε πολλές παραλίες της Χαλκιδικής μπορεί κάποιος να κάνει γυμνισμό αλλά σε πιο ελεύθερη μορφή. Στο Καλαμίτσι οι γυμνιστές είναι πιο οργανωμένοι καθώς η κοινότητα είναι σχετικά κλειστή και την διέπουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που κάθε επισκέπτης οφείλει να σεβαστεί και να εφαρμόσει.

Σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους γι” αυτό και κάθε καινούργιος επισκέπτης ελέγχεται και επιτηρείται μέχρι να δώσει τα διαπιστευτήρια καλής συμπεριφοράς.

 

g3

g3

 

Τι κι αν οι πανέμορφες παραλίες της χώρας μας προσφέρονται για γυμνισμό;

H Ελλάδα, έχει τον μικρότερο αριθμό τουριστών-γυμνιστών που επιδίδονται σε αυτό το… «sport».

Γιατί; επειδή έχουμε γίνει περισσότερο ανεκτικοί απέναντι στους γυμνιστές, αλλά στον τουρισμό για γυμνιστές… κρατάμε ακόμα «τα μπόσικα».

 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», η νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα, αποθαρρύνει πολλούς τουρίστες-γυμνιστές (εγχώριους και ξένους) να κάνουν το μπάνιο τους ολόγυμνοι.
 
Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως στις δεκαετίες 1970-1980, με την αστυνομία να κυνηγά τους γυμνιστές, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο προοδευτικά όπως και σε άλλες χώρες, που έχουν αναπτύξει ολόκληρη βιομηχανία γύρω από τον… γυμνισμό!
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κροατία, την οποία προτιμούν και πολλοί Έλληνες, ώστε να κάνουν ελεύθερα τα μπάνια τους. Άλλωστε στην Αδριατική, οι γυμνιστές αποτελούν μεγάλο μέρος των τουριστών.
 
Εκτός πάντως από την νοοτροπία και τα ταμπού, ένας άλλος λόγος που ο γυμνισμός δεν ευδοκιμεί στις ελληνικές παραλίες, είναι και η ελλιπέστατη διαφήμιση.
 
Από τη στιγμή που υπάρχει νόμος ο οποίος ορίζει πως ο γυμνισμός δεν είναι παράνομος, θα μπορούσε να έχει υπάρξει και νόμος ώστε να οριοθετηθεί έστω και μια παραλία. Κάτι, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
 
Προς το παρόν, στη χώρα μας υπάρχουν μεικτές παραλίες. Καλό ωστόσο είναι όσοι κάνουν γυμνισμό, να γνωρίζουν πως το «άθλημα» απαγορεύεται σε μεγάλες παραλίες με οικογένειες, όπου υπάρχουν οι σχετικές πινακίδες, και όπου δεν υπάρχουν άλλοι γυμνιστές.
 
Στη φωτογραφία δείτε τις παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα, που υπάρχουν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς…
 
 
 

g3

g3

ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ