ktg

ktg
Πίσω από κάθε θαύμα -και ιδιαίτερα αθλητικό-  βρίσκονται πάντοτε άνθρωποι που συμβάλουν σ΄ αυτό. Ο Κώστας Κότογλου, ο επικεφαλής του ιατρικού team της ομάδας Βόλευ του ΠΑΟΚ, έχει γράψει κι αυτός μαζί της την δική του ιστορία στο θαύμα αυτό!!!

 

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ σε συδιασμό μάλιστα και με την κατάκτηση του κυπέλου λίγες μέρες πριν σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του Δικεφάλου.

Μετά το Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε στη Σύρο ο «Δικέφαλος του Βορρά» διέλυσε τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Volley League, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. 

Στο «Παλατάκι» 10.000 Παοκτζήδες στήριξαν συγκλονιστικά τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου στο βόλεϊ, που μαζί με το Κύπελο, αποτελούν και το πρώτο νταμπλ του ΠΑΟΚ σε ανδρικό ομαδικό άθλημα στην 89χρονη ιστορία του.
 
vol
vol

Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του με την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή σε αγώνες Βόλευ έγραψαν ιστορία με χρυσά και ανεξίτηλα γράμματα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ Πανάξιος και αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος όλης της περιόδου και τελικά Νταμπλούχος στο άθλημα του Βόλευ και μάλιστα σε χρόνια τόσο δύσκολα για τον αθλητισμό και την κοινωνία ευρύτερα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ!!!

Ταυτόχρονα όμως με την επίτευξη του θαύματος αυτού, μαζί με την ομάδα Βόλευ του ΠΑΟΚ ιστορία έγραψε και ο συνδημότης μας Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής και επικεφαλής του ιατρικού team του τμήματος Βόλευ ο κ. Κωνσταντίνος Κότογλου από τον Σταυρό Θεσ/νίκης!

 

ktgb

ktgb

 Ήδη εδώ και καιρό ο Αθηναικός ημερήσιος αθλητικός τύπος, ο τύπος της Θεσ/νίκης και αμέτρητα ηλεκτονικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για την φοβερά αποτελεσματική αντιμετώπιση τραυματισμών και αθλητικών κακώσεων-παθήσεων που συμβαίνει στο τμήμα Βόλευ του ΠΑΟΚ και για την άψογη φυσική αθληατρική κατάσταση με την οποία επανέρχονται οι παίκτες του, δυνατότεροι από πριν.

Τραυματισμοί παικτών μάλιστα που έμοιαζαν να τους κρατούν έξω για πολλούς μήνες, αντιμετωπίστηκαν σε χρόνους ρεκόρ και με τον καλύτερο τρόπο από το ιατρικό team του τμήματος Βόλευ και οι αθλητές συνέχισαν να προσφέρουν τα μέγιστα στη φετινή πορεία του συλλόγου προς την κορυφή!

Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Καθόλου μικρό μάλιστα για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει συνεχής προπόνηση - αγώνες - τραυματισμός - αποθεραπεία και προπόνηση - αγώνες - καταπόνηση τανάπαλιν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο πρωταθλητισμού.

Μέσα λοιπόν στο συνολικό διοικητικό - προπονητικό και οπαδικό φετινό θαύμα του ΠΑΟΚ που τον οδήγησε τόσο φηλά, συνέβη και ένα ακόμα που έχει και εκείνο την δική του βαρύνουσα σημασία: Το ιατρικό θαύμα του κ. Κότογλου!!!

Για πολλούς από εμάς τους Σταυρινούς και ιδιαίτερα όλους όσους ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, η πορεία του κ. Κώστα Κότογλου και η προσφορά του σε αθλητές και σωματεία επί δεκαετίες τώρα είναι γνωστή.

Γεννήθηκε στον Σταυρό το 1953 και σε νεαρή ηλικία έφυγε για την Σουηδία όπου και διέπρεψε στον τομέα της Αθλιατρικής και της Φυσικοθεραπείας.

Εκεί θα φτάσει μάλιστα στην τεράστια διάκριση, να αναλάβει την διεύθυνση του ιατρικού team και της Εθνικής Σουηδίας στο Βόλευ επί σειρά ετών, μέχρι που επιστρέφει οριστικά με την οικογένεια του στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Θεσ/νίκη.

Από το σημείο αυτό και πέρα όλες οι χρυσές εποχές όλων των ομάδων της Θεσ/νίκης στο άθλημα του Βόλευ θα έχουν την επιστημονική και ιατρική υπογραφή του.

Θα ξεκινήσει το 1997 και θα συνεργαστεί με τον Άρη των τίτλων του Χαριτωνίδη και θα ακολουθήσει η συνεργασία του με τον Ηρακλή στην κατοπινή χρυσή εποχή του Γηραιού σε Ελλάδα και Ευρώπη!

 

kst

kst

 Ο Κώστας στο πατρικό του σπίτι στον Σταυρό, την επόμενη μέρα της κατάκτησης του τίτλου και νταμπλ από τον ΠΑΟΚ

 

Ακολουθεί η χρονιά του Πρωταθλήματος με τον Φιλαθλητικό Θεσ/νίκης, την μόνη γυναικεία ομάδα που κατέκτησε τίτλο από την Θεσ/νίκη!

Τέλος, τα τελευταία δύο χρόνια ο Κώστας Κότογλου αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη του ιατρικού team του τμήματος Βόλευ του ΠΑΟΚ και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ανοδική πορεία και η τελική καταξίωση με την κατάκτηση του φετινού νταμπλ στο θαύμα του Δικέφαλου, περνάει και μέσα από τα δικά του χέρια και τις γνώσεις του!

Παράλληλα με όλες τις προηγούνες δράσεις του ο Κώστας Κότογλου έχει προσφέρει και έχει βοηθήσει αμέτρητους άλλους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές όλων των αθλημάτων!

Συχνότατα καλείται να μιλήσει σε Αθληατρικές διαλέξεις - Ημερίδες και ενημερωτικές επιστημονικές ομιλίες διαφόρων φορέων και δίνει πάντα τις συμβουλές του συμβάλοντας με όποιο τρόπο μπορεί στην προστασία της υγείας των νέων παιδιών και αθλητών όλης της χώρας!

 

ktgc

ktgc

 

 Τεράστια προσφορά ενός πραγματικού επιστήμονα-εργάτη του αθλητισμού και όχι μόνο, που δεν θα μας έφτανε ούτε μια βδομάδα για να γράψουμε όλα όσα έχει πετύχει και προσφέρει...

Σημασία έχει πως ο Κώστας είναι πάντα εκεί που χρειάζεται όποιος τον καλεί να βοηθήσει και τα καταφέρνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο!

Η φετινή κατάκτηση των τίτλων από τον ΠΑΟΚ παραμένει ακόμα μία απόδειξη της αξίας και του επιπέδου της προσφοράς του.

Στον αθλητισμό το κάθε θαύμα που συμβαίνει έχει την ιστορία, την ανάλυση και την εξήγησή του.

Πίσω λοιπόν από το φετινό θαύμα του ΠΑΟΚ, το κομμάτι που αντιστοιχεί στην παροχή της αθληατρικης επιστήμης και υποστήριξης έχει εξήγηση, όνομα και ταυτότητα.

Ένα όνομα γνωστό, καταξιωμένο και αγαπητό στους κύκλους του αθλητισμού...

Και το όνομα αυτό είναι: Κώστας Κότογλου!

Να είσαι πάντα καλά φίλε μου Κώστα και πάντα επιτυχίες. Να είσαι δυνατός και να συνεχίζεις να προσφέρεις ότι καλύτερο στον αθλητισμό και στα νέα παιδιά!!!

Τσολάκης Βασίλης

 

mpal

mpal

Μία από τις μπάλες του 3ου τελικού με τις υπογραφές των παικτών του πρωταθλητή και κυπελούχου ΠΑΟΚ, που έφερε ο Κώστας Κότογλου ως ενθύμιο στον φίλο του και φανατικό Παοκτζή Γιάννη Βλαχάκη στον Σταυρό!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ