dxt

dxt
''Δίχτυα ήταν τα χρόνια κι ήπια θάλασσα, κι όμως κάτι αιώνια δε τα χάλασα'' -  ''Και μια θάλασσα πίκρες να πιούμε, εμείς δεν τα παρατάμε'' μου είχε πει ο Γιώργος ο Μπλέτσας λίγες μέρες μετά από το μπαράζ μέσα στον Λαγκαδά με την Ανοιξιά...

 

Τα θυμάμαι σα να ήτανε χθες....

''Δεν τα παρατάμε γιατί αγαπάμε την ομάδα μας, αγαπάμε το χωριό μας και είμαστε Πόντιοι που δεν λυγίζουμε...''

Κι αν χρειάστηκε να πιούνε μια θάλασσα πίκρα οι άνθρωποι του Άρη Ξηροποτάμου, να που ο Γιώργος βγήκε αληθινός.

Πέρασαν κάποια χρόνια από τότε...

Όχι μόνο δεν τα παράτησαν, όχι μόνο ανέβασαν την επόμενη χρονιά την ομάδα στην Β΄ κατηγορία, όχι μόνο πρωταγωνίστησαν φέτος και απέχουν ένα βηματάκι από την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, αλλά το σπουδαιότερο:

Έκαναν όλο τον κόσμο να παραμιλάει και να αναγνωρίζει με σεβασμό το ήθος, την αξία και την αιώνια κληρονομιά της Ποντιακής ψυχής αυτής της ομάδας, την φιλοξενία και την άριστη συμπεριφορά της προς όλους!!!

Μέσα στο κάστρο του Ξηροπόταμου με τον κόσμο -που γεμίζει το γήπεδο χειμώνες καλοκαίρια- στο πλευρό του, ο Άρης ξαναχτίστηκε από την αρχή μετά από εκείνο το μπαράζ και λιθαράκι το λιθαράκι, βήμα το βήμα κέρδισε αρχικά την αγωνιστική του ταυτότητα και πάλι και στη συνέχεια την άνοδο του στην Β΄κατηγορία.

Ούτε εκεί σταμάτησε όμως.... Τα όνειρα και η δίψα της δικαίωσης ήταν πολύ δυνατά για να τα σβήσει μια απλή παρουσία στην νέα τους κατηγορία.

 

xrp

xrp

Τα μανίκια σηκώθηκαν ξανά και από το καλοκαίρι του ΄14 οι άνθρωποι του συλλόγου άρχισαν να χτίζουν τη νέα ομάδα της Β΄ κατηγορίας. Εκείνης που όχι μόνο δεν θα κινδύνευε, αλλά που θα είχε μια αξιοπρεπή πορεία και παρουσία όπως ήταν ο αρχικός στόχος.

Μα να που ξεπεράστηκε και αυτός ο στόχος με τον πιο απίστευτο τρόπο!

Έφυγαν παίκτες, ήρθαν νέα παιδιά, άλλαξαν προπονητές, αλλά η δομή και η φιλοσοφία της ομάδας είχε μπει πλέον στα καλούπια του ''Πάνω απ΄ όλους και απ΄όλα η ομάδα και το χωριό''.

Αυτό είναι κατά την γνώμη μου και το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας του Άρη.

Και αυτό φάνηκε ειδικά φέτος που όσες αλλαγές και να έγιναν η ομάδα παρέμεινε ακλόνητη, σταθερή και χωρίς να επιρεαστεί αγωνιστικά συνεχίζοντας τον ξέφρενο ρυθμό μιας πορείας που την φέρνει μια αγωνιστική πριν το τέλος να βρίσκεται στην 2η θέση με 60 βαθμούς, έναν βαθμό μόλις πίσω από την Ανάληψη.

Ποιός θα το πίστευε στην αρχή του φετινού πρωατθλήματος για τον νεοφώτιστο Ξηροπόταμο που συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β΄ κατηγορία;

Ποιός θα το πίστευε δύο χρόνια πριν για τον Ξηροπόταμο που έψαχνε να βρει τα πατήματα του και να ξαναχτίσει ομάδα;

Να που όμως εκεί πάνω στον Ξηροπόταμο το πίστευαν με το παραπάνω απ΄ ότι φαίνεται και να που το αδύνατο το έκαναν δυνατό!

 

xks

xks

 Δίχτυα ήταν τα χρόνια και οι Ξηροποταμίτες τα τράβηξαν με γεμάτες ψαριές. Γεμάτες ψαριές γιατί όπως λέμε και εμείς απ΄τα Θαλασσινά μέρη για όσους ψαρεύουν καλά ''αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως''. Δούλεψαν αφάνταστα σκληρά, σιωπηλά και με ουσία, μα πάνω απ΄ όλα με αγάπη για την σημαία του χωριού: Τον Άρη τους!!!  

Απομένει ένα παιχνίδι ακόμα μέσα στην Ασπροβάλτα... Το δυσκολότερο ίσως, το πιο ψυχοφθόρο σίγουρα!

Ενενήντα λεπτά που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο την απ΄ευθείας άνοδο για τον Ξηροπόταμο και απόλυτα για την Τρωάδα που χρειάζεται μόνο νίκη για να ελπίζει με συνδιασμό αποτελεσμάτων την δική της απ΄ευθείας άνοδο.

Και οι δύο μονομάχοι όμως θα έχουν -αν χρειαστεί για κάποιον τους- επιπλέον ευκαιρία μέσω των μπαράζ.

Δύσκολο παιχνίδι. Δύσκολη δοκιμασία και για τους δυό τους.

Και να που τα έφερε έτσι η τύχη να ανταγωνίζονται μεταξύ τους δύο ομάδες και φίλοι που αγαπώ και που δεν ξέρω σε ποιόν και τι να ευχηθώ...

Εκείνο που σίγουρα θα κάνω είναι ότι θα βρίσκομαι την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο γήπεδο της Ασπροβάλτας μαζί με τα παιδιά μου σε μια ποδοσφαιρική μεγάλη τοπική ημέρα και θα χειροκροτήσουμε όταν θα μπουν στο γήπεδο δύο μεγάλες ομάδες που αξίζουν τον σεβασμό όλων μας:

- Пρώτα τον φιλοξενούμενο Άρη Ξηροποτάμου και τα δικά του παιδιά 

- και κατόπιν την γηπεδούχο ΑΕ Αγίου Γεωργίου και τα δικά της παιδιά

Μακάρι να ζήσουμε μια ποδοσφαιρική γιορτή, να κερδίσει ο καλύτερος και μέσα στην καρδιά του ας χαρεί ή ας λυπηθεί ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο.

 

xrm

xrm

Ο Άρης Ξηροποτάμου ότι και να γίνει βγήκε από το φετινό πρωτάθλημα παλικάρι και πρώτος μάγκας σε όλα του!

Κανείς δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν και στον αθλητισμό η προσπάθεια και τα συναισθήματα κάθε μέρας αποτελούν το εφαλτήριο για την προσπάθεια της επόμενη μέρας που πρέπει να μείνεις όρθιος για να ξαναπαλέψεις και πάλι.

Έτσι προχωράνε οι ομάδες, έτσι προχωράνε οι αθλητές, έτσι προχωράνε οι κοινωνίες και το μέλλον έτσι κερδίζεται!

Ο Άρης των δύο τελευταίων ετών το έχει αποδείξει αυτό με τον καλύτερο τρόπο!

 Καλή δύναμη φίλοι μου στον Ξηροπόταμο και την Τετάρτη ότι και να γίνει στο παιχνίδι, το μεγαλύτερο φετινό χειροκρότημα το κερδίσατε ΠΑΝΑΞΙΑ!!!

Τσολάκης Βασίλης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ