Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015 - Strymonikos Today

rdn

rdn
Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου την 24η και 25η Νοεμβρίου 2015 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο οποίος και ευρίσκεται στην καταπράσινη κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών της περιοχής της Ρεντίνης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

tp5

tp5
Μια πλούσια από αρχαιολογική άποψη χρονιά ήταν το 2015, γεμάτη από εξαιρετικής σημασίας ευρήματα (όπως η ταφή πολεμιστή στην Πύλο), αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα (όπως η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τη διατήρηση κατά χώραν των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης), καθώς και από προγράμματα ανάδειξης μνημείων ανά την επικράτεια (το τέλος του έτους σηματοδοτεί την παράδοση των έργων ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν μέσω κονδυλίων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο).

Κατηγορία Πολιτισμός

dmp

dmp
Με ανοιχτό διαγωνισμό θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2014 στη Χαλκιδική, όπως προβλέπει απόφαση που έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

axp

axp
Ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος θα είναι η αφετηρία και τα σημεία αναφοράς της τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2016 το οποίο εγκρίθηκε σήμερα (σ.σ. 28/12/2015) από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατηγορία Πολιτισμός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ