Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 - Strymonikos Today

agsm

agsm
Με τις ευλογίες του πάτερ Παναγιώτη που έδωσε τις ευχές στον Αγιασμό της ομάδος του Μοδίου, ο τοπικός Ηρακλής ζευγάρωσε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και ανέβηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας με συνολικά έξι βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Κατηγορία ΣΠΟΡ

plrg

plrg
Οι πελαργοί, αν και είναι πολύ ανθεκτικοί στο κρύο, είναι μεταναστευτικά πουλιά. Όταν έρθει ο Οκτώβρης αφού ζευγάρωσαν, επισκεύασαν τη φωλιά και ανάθρεψαν τα μικρά τους, ετοιμάζονται να φύγουν πάλι και να πάνε πολύ μακριά, στη Νότιο Αφρική, όπου θα περάσουν τούς ψυχρούς μήνες του χειμώνα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

pltns

pltns
Μετά τους παγωμένους δορυφόρους του Δία και του Κρόνου (την Ευρώπη και τον Εγκέλαδο) η επιστημονική κοινότητα υποψιάζεται ότι και στον μακρινό και παγωμένο Πλούτωνα υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στο υπέδαφος.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

tlskp

tlskp
Σε λειτουργία τέθηκε χθες στην Κίνα το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Τοποθετημένο σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Γκουιτζόου της Νοτιοδυτικής Κίνας, το ραδιοτηλεσκόπιο FAST, διαμέτρου 500 μέτρων και κόστους 1,2 δισ. γουάν (περίπου 180 εκατ. δολ.), έχει ως στόχο να εξερευνήσει το Διάστημα και να αναζητήσει εξωγήινες μορφές ζωής.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

ptr

ptr
Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η διάθεσή του, ήταν στα 0,83 ευρώ το λίτρο. Φέτος η τιμή αναμένεται να έχει “καπέλο” καθώς αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

anlt

anlt
Η ασύλληπτης έκτασης, τρομερή Μικρασιατική Καταστροφή παραμένει μέχρι σήμερα ως ανοικτό τραύμα στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Λίγο γνωστά είναι τα δραματικά γεγονότα του Αυγούστου του 1922...

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

smtrb

smtrb
ΣΜΥΡΝΗ. Λαμπρή μέρα για τη Σμύρνη, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Στον ανακαινισμένο από το δήμο του ιστορικού κέντρου της ιστορικής μεγαλούπολης ναό του Αγίου Βουκόλου, στο μόνο σωσμένο από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 Ορθόδοξο ναό, έγινε η ενθρόνιση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Του πρώτου Μητροπολίτη της Σμύρνης μετά το Χρυσόστομο που μαρτύρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 1922 στη διάρκεια των τραγικών γεγονότων εκείνων των ημερών.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ